psycholoog tekenanalyse eco-therapy buiten natuur psychologische hulp groen

"de natuur brengt ons terug naar onze kern. wij zijn deel van de natuur.

door onze samenleving zijn we dit contact deels kwijt geraakt.

de natuur helpt ons om te vertragen en stil te staan.

de natuur spreekt tot ons in onze oeroude symbolische taal.

in de natuur komen we makkelijker in contact met onze eigen natuur;

wat leeft er nu in mij?"

shinrin yoku

Bosbaden, Japans Shinrin Yoku, is je bewust onderdompelen in de atmosfeer van het bos. Met al je zintuigen open kom je volledig tot ontspanning. Traag wandelend, afgewisseld met meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je volledig tot jezelf.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de Academie voor helende natuur in België. 

Kosten: 35 euro

Speciale groepen

Voor kinderen en voor mensen, die aan het revalideren zijn, organiseer ik korte en aangepaste bosbaden. Deze bosbaden zijn korter, maximaal 1,5 uur. Voor ouders en kinderen zijn er aangepaste oefeningen, waardoor ook de onderlinge band versterkt wordt. Tijdens het revalidatie-bosbad zal er een extra verzorgende meegaan, zodat er de mogelijkheid is om aan te geven wat jouw eigen behoefte is. 

Kosten: 35 euro (per betalende volwassene, 1 kind gratis)

bedrijfsuitje

Voor bedrijven verzorg ik bosbaden op maat om de dag mee te beginnen, tijdens de lunch of tijdens een teamdag. Hoe heerlijk zou het zijn om mindfull te werk te gaan, in verbinding te staan met jezelf en zo ook in verbinding met collega's? Een bosbad is goed mogelijk in een stadspark of een klein stukje natuur in de buurt. De maximale groepsgrootte is 12 personen. 

Kosten: vanaf 350 euro excl. reiskosten en extra's

"Voor mij een hele nieuwe ervaring om in de natuur te zijn met een groep, maar zonder te praten. Heerlijk vond ik dat. Moeilijk om uit het hoofd te komen, maar gaandeweg is mij dat toch gelukt. Het blote voeten gedeelte vond ik geweldig. Eigenlijk hebben we veel gedaan. Het doel was onthaasten en dat is ons allemaal gelukt."

Selien